Teleferik kazası davasının duruşması başladı

ANTALYA – Antalya’da Tünektepe Teleferik Tesisleri’nde 12 Nisan’da yaşanan, bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin davanın duruşması başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET’in eski Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı duruşma, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşiyor.

Sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davanın gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

CHP’li Kocagöz ve sanıkların bulunduğu duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, ilçe belediye başkanları, CHP Antalya il ve ilçe örgütleri ve çok sayıda katılımcı da izliyor.

SANIK SAVUNMALARI ALINIYOR

5’i tutuklu 12 sanıklı teleferik davasında, 60 kişilik duruşma salonu dolması üzerine salona giriş çıkışlar durduruldu.

Polis, duruşma salonuna giriş çıkışları kontrol ederken, adliye bahçesinde terörle mücadele ve çevik kuvvet ekipleri görev yapıyor. Antalya Adliyesi önünde ise trafik ekipleri devriye bekliyor.

Davanın ilk duruşmasında savunmalar ve müşteki beyanları alınacak. Yazılı müşteki beyanların ardından sanık savunmaları alınacak, tanık dinlenmeyecek.

SAMSUNLU: OLAYI MESUT KOCAGÖZ HABER VERDİ

Duruşmada ilk ifadeyi veren Ahmet Buğra Samsunlu suçlamaları kabul etmedi. Samsunlu ifadesinde, “Teleferik tesisi ANET A.Ş.’nin bir şubesi. 2020’de ANET A.Ş.’de genel müdür yardımcısı oldum. Sonra genel müdürlüğe vekaleten getirildim. 19 işletmesi olan bir şirket. 259’dan fazla personeli var. Ben olay tarihinde genel müdür vekiliydim. Teleferik tesisinin binlerce parçası ve aksamı var. Tesiste günlük, haftalık, aylık, 3 aylık ve yıllık bakımlar yapılıyordu. Tesisin çalıştırılması ve bakımı için Mega Tower şirketiyle anlaşma yapılmıştı. Ben olay tarihinde Kepez’deki ANET Genel Müdürlüğü’ndeydim. Bana olayı Mesut Kocagöz bildirdi. Kriz masası kuruldu. Gece boyu çalıştık. Olaydan sonra 3 gün uykusuz kaldım” dedi.

‘156 KALEMDEN 19’UNUN YAPILDIĞI’ İDDİASINA İTİRAZ

Mahkeme başkanının bakım süresinin neden kısaltıldığına ilişkin sorusu üzere söz alan müşteki avukatı, “Suçlamaları kabul etmiyoruz. Bakımlar sırasında 156 kalemden 19’unun yapıldığına ilişkin iddialara da ön bilirkişi raporuna da itiraz ediyoruz. Sürekli bakım yapılmasa teleferik sürekli arıza verirdi. 156 dan 19 kaleminin gerçekleştirildiğini iddia eden bakımdan sorumlu firmadır” diye konuştu.

‘3 AYLIK BAKIM 14 GÜN SÜRDÜ’

Duruşmada söz alan ikinci sanık Özgür Ermiş, “Teleferiğin bakım işlerinde çalışıyordum. Bakımları tamamen yaptığımıza inanıyorum. 3 aylık bakım 14 gün sürdü. Bize üstlerimiz 14 günde bitecek dediler. Serkan Yellice ile Okan Erol bize bu talimatı verdi” ifadelerini kullandı. Ermiş’in ardından söz alan avukatı, sanığın beraatini istedi.

‘SUÇUM VE SORUMLULUĞUM YOK’

Üçüncü sanık Edip Kemal Bahadır ise savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Ben emekli polis müdürüyüm. Olay tarihinde ANET A.Ş. Yönetim Kurulu’nda başkanvekiliydim. Eski ifadelerimi tekrar ediyorum. Suçum ve sorumluluğum yok.”

‘İDDİANAME ÖZENSİZ HAZIRLANMIŞ’

Bahadır’ın söz alan avukatı, “Müvekkilimin sağlık mazereti var. İddianamede benim müvekkilimden genel müdür diye bahsedilmiş. Bu doğru değil. İddianame özensiz hazırlanmış. Müvekkilim suçsuzdur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir